IJsbad kopen.

Ben jij er klaar voor om een ijsbad te kopen en om daarmee je grenzen te verleggen en je gezondheid naar een hoger niveau te tillen? Ontdek de kracht van koudetherapie met een ijsbad van Thermal Tubs!

Ervaar de effecten van ijskoud water op lichaam en geest, en dompel je onder in een wereld van verhoogde prestaties, sneller herstel en op een natuurlijke manier gezonder worden!

Koop hier jouw ijsbad.

Jij wil de beste versie van jezelf worden en wij hebben alles om je daarbij te helpen.

Heb je wel eens last van spierpijn, een verminderde weerstand of slaap je soms slechter? Het nemen van een ijsbad biedt veel verschillende voordelen. Denk hierbij aan een hoger energieniveau, minder stress en een sneller herstel na jouw work-out.

Pearl Grey XL

Een vrolijke parel.


Bekijk product

Obsidian Black XL

Bestseller voor 1 persoon


Bekijk product

Obsidian Black XXL

Bestseller voor 2 personen


Bekijk product

Air Force Blue

Nooit meer Blue Monday


Bekijk product

Lees hier alles over het kopen van een ijsbad.


Thermal Tubs is de nummer één aanbieder van ijsbaden in Nederland.

Het klinkt misschien als een gewaagde stap, maar het nemen van ijsbaden wordt wereldwijd steeds populairder. Dit komt door de vele voordelen die het nemen van een ijsbad met zich meebrengt.

Het nemen van een ijsbad is een vorm van koudetherapie waarbij je in (ijs)koud water wordt ondergedompeld. Het is een methode die steeds populairder wordt vanwege de vele voordelen die het biedt voor zowel welzijn als herstel van het menselijk lichaam. Tijdens het nemen van een ijsbad ligt de watertemperatuur meestal tussen de 12 en 18 graden Celsius. Het doel is om het lichaam bloot te stellen aan intense kou, wat verschillende fysiologische reacties veroorzaakt.

In dit artikel vind je informatie over:

Klik op een onderwerp om er naar toe te scrollen

Wat zijn de voordelen van een ijsbad kopen?

Het nemen van een ijsbad biedt een scala aan voordelen voor zowel fysieke als mentale gezondheid. De blootstelling aan lage temperaturen stimuleert een reeks reacties in het menselijk lichaam die gunstig kunnen zijn voor prestaties, herstel en welzijn van de mens. Mocht je er voor kiezen om een ijsbad te kopen dan ga je binnenkort de volgende voordelen ervaren:

Sneller herstel na training.

IJsbaden kunnen helpen bij het verminderen van spierontsteking na een inspannende activiteit. Dit leidt tot een sneller herstel en minder spierpijn na een intensieve training. 

Versterking van het Immuunsysteem.

Blootstelling aan koude prikkels kan de productie van witte bloedcellen stimuleren. De aanmaak van witte bloedcellen draagt bij aan een verhoogde immuniteit en betere bescherming tegen ziekten.

Stressvermindering en Mentale Scherpte.

Koudetherapie kan de aanmaak van stresshormonen verminderen en tegelijkertijd endorfines vrijmaken. Dit leidt tot een verbeterde stemming, stressverlichting en verhoogde alertheid!

Ontdek hier alle voordelen van ijsbaden

Het verhaal en de methode van ‘The Iceman’ Wim Hof

Wanneer je aan een ijsbad denkt is de kans groot dat je denkt aan Wim Hof. Hof staat internationaal bekend als “The Iceman’’ en is een fenomeen die de wereld heeft verbaasd met zijn vermogen om extreme temperaturen te trotseren. Hiermee heeft hij talloze uitzonderlijke prestaties geleverd, waaronder verschillende wereldrecords.

Zijn bijnaam levert hem veel aandacht en interesse van over de hele wereld op. Niet alleen van journalisten en wetenschappers maar ook van duizenden cursisten die de Wim Hof Methode (WHM) willen volgen. Binnen de methode van Hof staan drie pijlers centraal: ademhaling, koudetherapie en meditatie.

Hoe begin je met het nemen van een ijsbad?

Bereid het nemen van een ijsbad goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk en dit geldt ook bij het nemen van een ijsbad. Het nemen van een ijsbad kan een intensieve werking op het lichaam hebben, daarom is het belangrijk om alles goed voor te bereiden. Dit doe je door deskundig advies in te winnen, maar ook een medische goedkeuring is belangrijk, zeker wanneer je onderliggende aandoeningen hebt. Daarnaast zijn er een aantal praktische stappen die je kunt volgen. Hieronder geven we enkele tips die kunnen helpen bij de start van jouw reis

Tip 1: Zorg altijd voor een veilige omgeving

Vraag iemand om toezicht te houden tijdens jouw sessie. Leg ook alvast een handdoek en badjas klaar voor nadertijd. 

Tip 2: Koud douchen

Begin enkele dagen voor het ijsbad met het dagelijks nemen van een koude douche. Hiermee laat je het lichaam wennen aan de lage temperatuur, waardoor je meer tolerantie opbouwt.

Tip 3: Bouw de duur van een sessie op.

Begin met korte sessies van enkele seconden tot een minuut. Verleng sessies geleidelijk om jouw lichaam op een verantwoorde manier aan de temperatuur te laten wennen. 

Tip 4: Alles draait om ademhaling.

Verdiep je in de verschillende technieken achter de ademhaling. Denk hierbij aan de wereldberoemde technieken van Wim Hof (artikel). 

Lees ons uitgebreide artikel over beginnen met ijsbaden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ijsbad? 

Het nemen van een ijsbad brengt tal van voordelen met zich mee en om die reden neemt het snel in populariteit toe. Maar niet iedereen heeft thuis de ruimte voor een groot en permanent ijsbad.

Thermal Tubs biedt hiervoor de ideale oplossing. Want met ijsbaden van verschillende afmetingen en in verschillende kleuren, vind jij altijd het ijsbad dat het beste bij jou past. In dit artikel gaan we verder in op de belangrijkste factoren bij de aanschaf van een ijsbad. Hieronder nemen we ze alvast kort door.  

In welke ruimte plaats je het ijsbad? 

Bedenk bij het kopen van een ijsbad hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor het ijsbad. In de meeste gevallen wordt het ijsbad in de badkamer of in de tuin geplaatst. Het is ook mogelijk om het bad op het balkon te zetten. Mocht je overwegen om een andere plek te kiezen, kijk dan altijd goed of het mogelijk is om daar de afwatering aan te sluiten en of je het bad makkelijk leeg kan laten lopen. 

Materiaal en Isolatie

Kwaliteit is essentieel. Kies een ijsbad gemaakt van duurzaam en isolerend materiaal om de kou of warmte zo lang mogelijk vast te houden. Dit bespaart geld en energie.

De ijsbaden van Thermal Tubs zijn gemaakt van 5-laags isolatie. Daarnaast zijn ze uitgerust met twee hoezen. Eén hoes om de temperatuur te behouden en een regenhoes tegen de invloeden van het weer.

Soorten ijsbaden

Er staan zijn verschillende soorten ijsbaden te koop. Permanente ijsbaden gemaakt van hout of kunststof, die bijvoorbeeld bij sauna’s worden gebruikt als dompelbad.

Ben je echter op zoek naar een compact ijsbad, dat je eenvoudig opzet maar ook snel weer kunt opruimen, kies van voor een opblaasbaar ijsbad van Thermal Tubs. Het installeren van deze ijsbaden kost slechts 5 minuten. 

Hoe duur is een ijsbad?

IJsbaden zijn er in alle soorten en maten. Kijk je naar een houten dompelbad, dan praat je al gauw over enkele honderden of zelfs duizenden euro’s. Specialistische stalen of kunststoffen baden kunnen nog verder in prijs stijgen.

Gelukkig zijn er ook goedkopere alternatieven. Zo kan je al een Thermal Tubs ijsbad kopen voor minder dan honderd euro. Ideaal wanneer je nieuw bent in de wereld van koude therapie. 

Complete set

Wanneer je een ijsbad koopt, is het fijn dat je meteen over alle essentiële onderdelen beschikt, zodat je direct van start kunt gaan. Maar wat heb je nodig? Om te beginnen: het ijsbad zelf. Heeft deze een opblaasbare rand, dan is het fijn als er een pomp wordt meegeleverd. Of je kiest voor een warm of een koud bad, het meten van de temperatuur is erg belangrijk.

De meeste ijsbaden worden daarom inclusief thermometer geleverd. En tot slot is het fijn als de set is uitgerust met een draagtas. Altijd handig wanneer je een ijsbad wilt nemen op een externe locatie. 

Koop hier ons populairste ijsbad

Conclusie ijsbad kopen.

IJsbaden bieden verschillende voordelen voor het menselijk lichaam en geest. Wel is het belangrijk dat veiligheid en welzijn altijd voorop staan. Dit doe je door de sessie goed voor te bereiden en de juiste stappen te doorlopen. Daarnaast is het altijd belangrijk om voldoende (medisch) advies in te winnen.

Dus wees verantwoordelijk en geniet van alle voordelen, maar wel op een veilige manier!

Join the movement.